Body image - câteva vorbe-n vântȘtiu, deja e discutat și extra discutat subiectul și cu siguranță nu aștepta nimeni părerea unui pui de blogger wannabe pe care oricum nu îl baga lumea în seamă pentru că nu arată minunat și nu are milioane de followers. Da..sună a frustrare. Chiar e! Consider că ăsta e unul dintre motivele pentru care încă nu am oameni care să mă citească și să îmi aprecieze munca, atât de puțină câtă e. Dacă arătam impecabil și contextul material era altul, lucrurile ar fi fost diferite.
Buuun, am început cu asta ca să știți că e una dintre frustrările mele și ca să știți că indiferent de teorie, știu că în practică imaginea contează poate mai mult decât orice.

Las acum deoparte blogging-ul și modelingul și orice altceva de genul și vorbesc de viața reală, viața de zi cu zi în care toate avem aceleași probleme cu noi și corpul nostru. Încep cu câteva fotografii care pe mine mă inspiră maxim chiar dacă doar pentru moment căci da, și eu am probleme cu mine și felul în care arăt deci nu vă voi vorbi din cărți, Prima este deja în început, Marilyn Monroe cu un zâmbet cât casa și un corp ce nu mai corespunde standardelor din ziua de azi,
Uite încă una:Și încă patru cu Jane Birkin și Sophia Lauren;

Mie mi se par superbe chiar dacă observ și eu, ca și voi atât celulita cât și sanii mici sau coapsele mari și colăceii. Am spus că mi se par superbe și jur că îmi e imposibil să înțeleg mecanismul de auto acceptare însă vă pot spune clar că tocmai datorită acestui fapt sunt atât de frumoase. Femeile sunt atât de diferite, ca și bărbații de altfel însă ne vom concentra pe partea feminină. Suntem atât de multe pe planeta asta și ar fi atât de trist să fim toate la fel. Nu ne dăm seama de asta, cum nici eu nu o fac în permanență, însă închipuiți-vă pentru o clipă cum ar fi să fim toate la fel. Mai mult decât atât, cum ar fi să fim perfecte, exact așa cum ne dorim, după un tipar clar stabilit și fără nici-o abatere, fără un firicel de păr și fără nici un gram de grăsime în plus, cu tenul de porțelan și părul lung, ondulat și bogat. Știu, nu sunt neaapărat astea standardele, însă am dus-o eu puțin în extrem. Ideea este că dacă lucrurile ar fi atât de fixe și artificiale, viața ar fi plictisitoare, le fel și relațiile între oameni și oamenii în sine. Nu credeți? Vă garantez! Mă rog..nu vreau să intrăm atât de adânc în povestea asta, mai ales că scopul meu nu este să conving pe nimeni de nimic, îmi exprim doar punctul de vedere pentru că da..asta fac bloggerii, nu au ce să facă și aruncă cate-o opinie în grădina internetului. Ei bine, poate că așa stau lucrurile și în acest caz eu îmi doresc ca opinia mea să fie o floricică mică, mică în grădina asta mare plină de tot soiul de plante bune sau rele.

Well, de ce am pus imaginile cu femeile astea superbe? Pentru că radiază deși nu arată impecabil. Ce înseamnă impecabil? Ceea ce ne-am construit noi în minte ca fiind impecabil cu ajutorul mass mediei noastre dragi. Poate că secretul este că ele simt că arată impecabil și asta sfidează orice regulă nescrisă întipărită-n creierul nostru bombardat de imagini prelucrate. Da! Prelucrate am spus. Sunt și eu naivă uneori când mă compar cu niște imagini. Nu e sănătos să te compari nici cu oameni reali, pe care îi vezi în fața ta, d-apăi cu niște imagini prelucrate tocmai ca să dezvolte și mai tare imperiul acesta al idealului absolut. 
Sper că toate v-ați pus problema la un moment dat dacă gagicile sublime de pe Instagram, Facebook, de la tv sau din reviste chiar arată așa în realitate sau totul ține de multe alte aspecte cum ar fi machiajul, hainele, postura și bineînțeles, Photoshopul. Marele Zeu creator de zeițe ce fac adolescentele să plângă și să își urască corpul. 
Bine că măcar ușor, ușor mai apar excepții precum Iskra Lawrence care reușesc să arate altfel și să facă totuși parte din industrie. Și nu este singura, puteți să faceți o căutare rapidă și veți mai găsi. Da, totul este relativ, totul ține de gusturi și de cum te simți tu în pielea ta însă de cele mai multe ori femeile sunt învățate de mici cum trebuie să arate și mai ales cum NU trebuie să arate și uite așa ajungem la varsta de 20 de ani fără încredere și cu dezgust față de propriul corp. Desigur că nu în toate cazurile se întâmpla așa, însă cunosc fete care consideră că a te arăta fără machiaj este deja un sacrificiu și (mai nou un trend prin care mimezi încrederea în sine). Știți probabil că Alysha Keys a pornit trendul #nomakeup și la momentul de față a devenit destul de populară treaba. Chiar și așa, bine că totuși lucrurile merg într-o direcție, alta decât cea principală, chiar dacă pe o cărare mai mică și neasfaltată.


Consider că o femeie frumoasă este cea care se acceptă și se iubește așa cum este, care are încredere în ea exact cum se trezește dimineața și căreia machiajul, hainele sau editul doar îi dau un plus de strălucire. Consider că dacă toate am reuși să ne privim în oglindă și să ne acceptăm defectele (ce nu pot fi combătute pe cale naturală) ca făcând parte din ceea ce suntem și dacă am învăța să le folosim în avantajul nostru, lumea ar fi mai bună. Mai erau multe de spus însă mă strigă licența.
Ușor de spus, greu de făcut, știu! Până atunci, încercați câte puțin în fiecare zi.


sursă fotografii: Pinterest

Comentarii

 1. Marilyn, chiar daca nu se mai incadreaza in tipare astazi, ramane un icon...iar Sofia...o frumusete...mereu!
  si, da! daca te simti bine in pielea ta, nu conteaza restul!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cred că, de cele mai multe ori, suntem preocupate să aratăm cât mai bine pentru a fi pe placul celor din jur, pentru a atrage atenția și pentru a face invidioase pe alte femei. Astfel, pierdem sansa de a ne bucura să fim noi înșine, să ne simțim bine în pielea noastră și să ne acceptăm defectele. Felicitări pentru articol! :*

  RăspundețiȘtergere
 3. Mie imi place naturaletea, iar vedetele de altadata sunt si vor ramane mereu etalon de frumusete reala.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Oh, ce rochie! Oh, ce vibe! - aceeași rochie, două ținute diferite

Despre facultatea de Etnologie- experientă, alegeri și așteptări.

10 tipsuri pentru cumpărăturile în second hand


      
@floaredemucegai pe Instagram