Tips & tricks pentru garderoba ta


    A venit toamna, avem și gif-ul perfect din Sex and the city, dar avem și o tonă de haine descoperită tocmai acum, când scoatem la lumină hainele groase. Mie asta mi se întâmplă mereu și tocmai de aceea, pentru că încerc să mă educ în ceea ce privește acest subiect, am decis să scriu și pentru voi câteva ponturi ce ne pot face viața mai ușoară și poate chiar mai frumoasă, dintr-un mic punct superficial de vedere.
    Acestea fiind spuse, nu există o ordine anume sau o importanță anume, totul depinde de voi și de prioritățile fiecăreia și mai mult decât atât, sfaturile ce urmează le găsiți pe tot internetul, deci nu mă cred eu vreo inventatoare de muște. :))  1. Dacă vrei să începi un detox serios al garderobei tale, scoate totul, absolut totul din șifonier. Hainele pe care nu le mai placi, nu le-ai purtat în ultimii doi ani, nu îți vin, au defecte majore sau  mai știu eu ce, pune-le deoparte și sortează-le (poți pregăti trei cutii mari care să reprezinte câte o categorie):

                                       a) vinde                           b) donează                   c)aruncă
 

 


 
  2. Nu mai cumpăra haine de care nu ai nevoie, care nu îți plac în mod deosebit, care au nevoie de modificări sau care au un preț prea bun ca să nu fie achiziționate, dar vor îmbătrâni în șifonier. Mai bine aștepți o zi, două și dacă te gândești la acel item și după perioada asta, mergi și ia-l. Eu asta încerc să fac cu hainele noi, DAR, din păcate cu cele second hand nu prea am cum pentru că acolo nu am niciodată siguranța că mâine mai găsesc articolul respectiv. :(
  O altă trebă extrem de importantă este să probezi. Musai! Chiar dacă pare că îți vine, dacă e măsura ta, dacă îți place modelul, nu știi niciodată sigur că îți va plăcea cum vine pe tine. Recunosc că de multe ori treceam peste etapa asta, mai mult de lene (Shame! Shame! Shame!) dar cu ajutorul unei bune prietene am reușit să înțeleg adevărata importanță a probatului. :)


  3. Pune mereu hainele la locul lor. Știu, toată lumea știe SCAUNUL sau fotoliul sau mai știu eu ce piesă de mobilier ce servește de multe ori drept cuier pentru hainele ce nu merg la spălat, dar nu ai nici chef să le pui la loc. E important pentru starea ta (dacă te interesează astfel de detalii) ca toate hainele să aibă locul lor și să meargă mereu la locul lor. Leave the chair!


  4. Pentru că tot am ajuns la așezarea hainelor, cred că e important și felul în care sunt împachetate și depozitate. Pentru mine cel puțin ăsta e unul dintre motivele principale pentru care îmi place să fac un detox al garderobei. Mereu încerc să le așez cât mai bine, să arate cât mai aerisit și să îmi facă plăcere să mă uit în dulap atunci când îmi aleg hainele. Există pe net tot felul de tutoriale care ne învață cum să le împachetăm astfel încât să arate și ok și să nu le facem pungă.
  5. Iron woman- nu sunt fan al mașinii de călcat și până acum vreo doi ani nici nu voiam să aud de ea. Nu știu să calc și îmi este foarte greu să mă obișnuiesc cu asta, însă e de dorit ca hainele să arate cât de cât ok din punctul ăsta de vedere. Nu zic că e un must să arătăm toți ca niște păpuși în cutie, însă frumusețea unei piese vestimentare pălește dacă are prea multe cute inestetice.


  6. Nu spune NU magazinelor second hand. După cum știți dacă mă urmăriți și ați citit postările mai vechi, eu iubesc hainele second hand pentru unicitatea lor și prețul extrem de redus. Pe lângă oportunitatea de a găsi piese speciale poți face și un bine planetei (oricât de lame a început să sune treaba asta) pentru că refolosești ceea ce este deja în circuit. Există o postare special dedicată sh-urilor, cu câteva ponturi AICI.


  7. De curând am realizat (Shame! Shame! Shame!) cât de mult contează cum speli hainele. Știu că marea majoritate au etichete cu indicații, dar cine se uită pe ele? Voi? Felicitări! Eu nu, până de curând :)). Spălatul corect păstrează aspectul și chiar calitatea unei piese, astfel încât ea poate să ajungă un statement pe o perioadă nedeterminată în garderoba ta.  8. Nu te încorseta în trenduri. Știți că ele vin și pleacă și iar vin, dar nu se potrivesc tuturor. Dacă te pasionează trendurile încearcă pe cât posibil să le alegi pe acelea compatibile cu tine, nu le alege doar pentru ca X le adoptă și e cool. Vei ajunge în situația în care din 10 piese vei purta doar 3 într-un final.  9.  Și pentru că tot am ajuns aici, ține cont de corpul tău!!!! Suntem atât de diferite și asta e minunat. Tocmai de aceea, ce îi vine bine uneia nu înseamnă că vine bine tuturor. Avem forme diferite (geometrie pe felie:)) ) și ținând cont de ele putem să ne îmbrăcăm mai bine. Există, de asemenea pe tot internetul sfaturi pentru fiecare tip de corp.  10. Love ur clothes! Dacă nu ești pasionată de modă, nu mă lua în seamă iar dacă ești, deja știi că asta e regula nr. 1. Dacă nu ții la hainele tale nici ele nu te vor face să te simți bine.Vă pup și vă mulțumesc dacă ați ajuns până la final. Weekend magic!

sursă fotografii: Pinterest

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Oh, ce rochie! Oh, ce vibe! - aceeași rochie, două ținute diferite

Despre facultatea de Etnologie- experientă, alegeri și așteptări.

10 tipsuri pentru cumpărăturile în second hand


      
@floaredemucegai pe Instagram