Prima zi pe tocuri și o cratiță plină cu revoltă feministă


     Bună! O să spun bună azi și nu salut pentru că..

     Vin astăzi cu un outfit și o poveste interesantă ce va lăsa diferite tipuri de gust pe papilele gustative ale minții fiecăruia. Da, e prima zi pe tocuri și da, am ajuns acasă cu bine și cu o nu prea mare durere de picioare, ceea ce e îmbucurător. Povestea din cratița cu revoltă feministă sună cam așa:
     De dimineață (în jurul orei 8:30) am plecat (îmbrăcată fiind în ținuta de mai sus) spre facultate, fiind deschiderea anului școlar pt. master. Menționez că nu obișnuiesc să port tocuri, așa cum bine se poate deduce și din rândurile de mai sus, dar m-am decis că azi vreau să ies puțin din zona de confort și să mă bucur de pasiunea mea pentru haine și modă și în afara căminului drag. Am stat puțin să cântăresc situația și deși în primă fază m-am gândit că e aiurea să pleci pe tocuri dacă nu mergi cu taxiul sau mașina proprie, am ajuns la concluzia că pe jos nu prea am de mers, iau tramvai și metrou deci am plecat liniștită.

   Ajunsă la trecerea dublă (menționez acest detaliu pt. a sublinia ca distanța între cele două părți e mărișoară) de pietoni și aud de pe partea cealaltă urlete (la propiu) care sunau cam așa: Iulia Albuuuuu! Iulia Albuuuuu! Iulia Albuuuu.. mă rog, ați prins ideea. Mă uit fără să fiu observată și realizez că sunt bărbați în toată firea, strânși la cafea în locul în care mai stau taxiuri la acea oră. Traversez pe partea cu ei (pentru că trebuia să îmi încarc cartela ratb) și deși eram încă la o oarecare distanță de indivizi, urletele au continuat, devenind mai creative și batjocoritoare (din punctul lor de vedere) și mai obscene (din punctul meu de vedere și al oamenilor ce erau prin zonă la acel moment).

     Am ignorat, am încărcat cartela și îndreptându-mă spre stația de tramvai observ (fără să îi privesc direct) că au blocat intenționat calea de acces spre trecerea de pietoni spre care mă îndreptam (așteptând ca niște cocoși opăriți ca eu să am tupeul să trec printre ei), așa că m-am văzut nevoită să ocolesc (e inutil să vă descriu exact drumul) luând altă direcție pt. a ajunge la stație. Menționez încă o dată că erau oameni în toată firea, adulți, nu puștani de la care parcă te mai aștepți. Cam aici se încheie povestea minunată, cu mine aflată într-o situație jenantă și ocolind (nu efortul e problema, ci ceea ce a dus la asta) pentru a evita problemele și de.. teamă până la urmă, pentru că asta simt mereu când trec pe lângă grupuri de bărbați care fie comentează, fie nu, însă frica e acolo.

    Acum întrebări sunt multe, însă revolta mea nu o expun aici 100% ci mă rezum la a vă expune faptele și rămân la a-mi exprima frustrarea doar în intimitatea casei. Situații de acest gen, mult mai grave cred că se întâmplă zilnic și nici nu vreau să deschid subiectul pt. că nu e nevoie de și mai multă tristețe și revoltă și neputință în lumea asta. Revenind la întrebările retorice legate de azi..
 Cam la ce nivel e moda în ochii românului obișnuit dacă o ținută ca cea de mai sus atrage astfel de reacții? Cam cum ar fi fost situația dacă nu eram îmbrăcată până în dinți și aveam și ceva piele la vedere? Cam cât o să mai fim puse în astfel de situații de sexul tare, să ne simțim slabe și în pericol?

    Altfel, dacă ar fi să extrag un gram de ceva pozitiv din toată întâmplarea asta și să văd floricele acolo unde ele nu există, ar fi mulțumirea că au strigat Iulia Albu, personaj pe care într-un fel sau altul îl apreciez.
    Trecând peste poveste, m-am simțit bine pe tocuri. Mai fac. Cred că e ceva ce ele reușesc să ofere,  poate o postură mai verticală sau o atitudine mai feminină.. nu știu, dar mă bucur că ușor, ușor, începem să rezonăm.

 Detaliile outfitului le găsiți în finalul postării.
Vă mulțumesc pentru vizită și vă doresc cât mai puține experiențe neplăcute!


Sandale: H&M |  Jacketă: Pull&bear | Geantă: Mala bags
 Șosete: second hand | Fustă: second hand | Maletă: second hand 

Comentarii

  1. Ei nu sunt reprezentativi pt. sexul tare! Sunt niște copii frustrați și fără carte-chiar dacă par adulți- care fie nu s-au folosit de oportunități, fie nu le-au avut! Colegii noștri de generație, de oraș, de țară, de limbă, de toamnă etc. Au nevoie de ajutorul nostru chiar dacă nu știu sa îl ceară, nu sunt simpatici, sunt agresivi s.a. Ei sunt vulnerabilii, nu tu! Tu ești frumoasa și ei sunt bestia care are forța unui balon fâsâit!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Oh, ce rochie! Oh, ce vibe! - aceeași rochie, două ținute diferite

Despre facultatea de Etnologie- experientă, alegeri și așteptări.

10 tipsuri pentru cumpărăturile în second hand


      
@floaredemucegai pe Instagram