Ce produse pentru îngrijirea tenului folosesc?
Bună dimineața, Soare!


via GIPHY

Vă îmbrățișez și vă doresc o dimineață cu soare și zâmbete multe. Sper să aveți o zi magică și diseară când veți pune capul pe pernă să aveți o mulțime de gânduri de recunoștință pentru ziua de azi.

Pentru că articolul cu tipsuri pentru sh este în lucru și pentru că în ultimele zile am simțit o mai mare dorință de a împărtăși lucruri cu voi, implicit de a scrie articole, vă scriu astăzi, așa cum spune titlul, despre produse pe care le folosesc. Aveți cafeaua cu voi? Eu o am pe a mea, așa că zic să îi dăm drumul.


via GIPHY

Simt nevoia unui disclaimer: aceste produse îmi plac mie, funcționează ok pe tenul meu, dar pentru că suntem atât de diferiți, poate pe unele dintre ele le-ați încercat și nu v-au plăcut sau le veți încerca și nu vă vor da pe spate. Pentru că suntem atât de diferiți și nevoile tenului nostru sunt diferite și pielea poate reacționa diferit la același produs. Așadar, vă spun ce-mi place mie momentan și cu ce mă înțeleg de minune, dar asta nu înseamnă că exact aceleași produse vor funcționa și pentru voi. Încercați să vă cunoașteți tenul și atunci când încercați produse să le alegeți speciale pentru tipul vostru de ten și nevoile lui.

Pfff lungă treaba. Gata! Putem începe pe bune acum!
O să încep cu demachiantul pentru că am cumva tendința de a vedea rutina asta începând seara, după ce ajungi acasă și ai stat toată ziua machiată. Unul dintre pașii esențiali în îngrijirea tenului este demachierea și dacă treceți peste pasul ăsta eu zic că e păcat capital :)). Oricât de exagerat ar suna, demachierea este baza unei îngrijiri corecte. Nu am eu o rutină extraordinară și nici nu sunt specialist să vă pot da indicații clare în tot ceea ce ține de domeniul ăsta, dar asta vă pot spune cu mâna pe inimă: DEMACHIAȚI-VĂ!


via GIPHY


Nu contează cât de târziu este sau cât de obosite sunteți. Știu cât e de greu. Știu cum e să te gândești din taxi la corvoada asta și să calculezi cât timp o să îți ia să te demachiezi pentru că uneori demachierea stă între tine și calda îmbrățișare a patului...


Folosesc două produse pe care le alternez: apa micelară de la Garnier și demachiantul pe bază de uleiuri naturale de la Raftul cu miresme. După cum am mai spus atât aici cât și pe instagram, cel natural este pentru zona ochilor și este minunat, lasă pielea extrem de hidratată, dar nu este atât de eficient și îl folosesc mai mult în serile în care am timp mai mult. Am spus și repet, fiind natural, nu conține ingrediente care să topească efectiv produsele de machiaj.


  Apa micelară de la Garnier este acolo ca o războinică gata să mă scape de machiajul ochilor și să ajung cât mai repede la somn. O folosesc de vreo două luni și sunt foarte mulțumită de ea, mai ales că are un preț mai mult decât decent pentru ceea ce face.


După ce m-am demachiat bine (adică nu se mai vede nimic pe dischetă) spăl fața cu genul de curățare Avene Cleanance pe care îl folosesc de aproximativ un an de zile și care pentru mine a făcut o treabă minunată în sensul că m-a ajutat să nu-mi mai spăl fața cu săpun (lucru total greșit) și mai mult decât atât a reușit să îmi curețe tenul mult mai bine decât o făceam înainte după demachiere. Nu conține săpun, nu mă ustură ochii și simt fo real cum pielea mea este curățată în profunzime.


După spălare aplic crema Avene Cleanance dacă este seară și La Roche Posay cu SPF30 dacă este dimineață și urmează să ies. Pentru zona ochilor folosesc Bioderma Sensibio sau crema pentru ochi de la Raftul cu miresme despre care am mai vorbit.

Aș include aici ca produs preferat și apa termală de la Avene pe care momentan am terminat-o și am inclus și crema regenerantă de la Raftul cu miresme pentru că deși o folosesc mai rar decât pe oricare dintre cele de mai sus, este o cremă cicatrizantă foarte faină și 100% naturală.


Vă mulțumesc pentru vizită! :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Oh, ce rochie! Oh, ce vibe! - aceeași rochie, două ținute diferite

Despre facultatea de Etnologie- experientă, alegeri și așteptări.

10 tipsuri pentru cumpărăturile în second hand


      
@floaredemucegai pe Instagram