10 tipsuri pentru cumpărăturile în second hand


Hai că știu că e ridicolă, dar pentru câteva momente am crezut că e amuzantă, așa că am folosit-o. :)
Buuuuun, deci ne aflăm în fața faptului aproape împlinit și finally sunt aici cu niște tipsuri pe care le promit de ceva vreme. Mă bucur tare că în sfârșit le aștern pe monitor :)) ca să ajungă la voi. Sper să vă fie de folos!

1. CAUTĂ, CAUTĂ, CAUTĂ!


Ok, ăsta e poate cel mai important tips. Dacă nu cauți, nu găsești și dacă nu găsești nu îți folosesc la nimic următoarele tipsuri. :)
Căutatul trebuie să fie un sport pe care îl faci de plăcere. Dacă nu îți place să cotrobăi prin mormane de haine cu speranța că vei ieși de acolo cu ceva care să îți pună un zâmbet enorm pe față, atunci fie trebuie să cultivi asta, fie renunți la sh-uri. Gândește-te că o haină dată la o parte înseamnă că ești cu un pas mai aproape de un item foarte cool și la un preț foarte mic. Pentru mine căutarea asta e terapie. Mă calmează și mă bucură în același timp.

2. TEMPEREAZĂ-TE!


În căutarea asta a ta e foarte posibil să găsești nu 1 ci 5 itemuri care îți fac cu ochiul și să nu vrei să renunți la niciunul. Aici intervin următoarele tipsuri, dar până la ele încearcă să nu te entuziasmezi foarte tare pentru că unele se pot dovedi a fi adevărate dezamăgiri. Știu că e foarte tare să găsești chestii faine și pe geamul sh-ului să scrie ORICE PRODUS 3 LEI. Intri în transă și pui mâna uneori și pe itemuri care nu au nicio legătură cu tine și cu ce-ți place în mod normal. CHILL!

3. ACORDĂ ATENȚIE MATERIALULUI!Primul lucru pe care îl faci după ce ai văzut itemul și ai decis că îți place cum arată este să îi verifici materialul. Cauți eticheta și o lecturezi ca pe o copiuță valoroasă :))!
 Materialul e aproape cel mai important când vine vorba de o haină și dacă materialul e nasol, atunci  mmm...lucrurile se schimbă radical. Cel puțin din punctul meu de vedere. Eticheta o găsești fie în partea de sus, fie pe una dintre laterale, în partea de jos. Unele sunt atât de vechi încât abia reușești să le citești. Uite o șansă să te simți ca un..arheolog. Dacă eticheta nu mai este (poate fi tăiată sau decolorată complet) atunci încearcă să ghicești. Pipăie materialul și vezi ce îți transmite. Plasticul poate fi foarte simplu descoperit pentru că îl simți. Cu restul materialelor e mai greu și recunosc că nu mă pricep nici eu atât de bine încât să pun mâna pe un material și să spun ce e. Pot să bănuiesc și să mă ghidez după cum se simte pe piele, dacă mi-ar plăcea să port așa ceva sau nu.
Vă las aici și un mic ghid pe care l-am găsit pe pinterest și care sper să vă dea informații noi cu privire la cele mai folosite tipuri de materiale.


4. CAUTĂ DEFECTE!

Pasul următor după verificarea materialului este să îi cauți defecte. E adevărat că multe dintre ele pot fi reparate, dar e important să știi ce cumperi, nu să vezi abia acasă că ai făcut o gafă. Poate fi o pată pe care nu o vei scoate cu nimic, poate fi un nasture lipsă sau un fermoar sticat sau o cusătură desfăcută.

5. PROBEAZĂ, DACĂ POȚI!

La început, când am luat eu contact cu sh-urile prima dată și eram în Ploiești, nu probam NICIODATĂ. Din motive igienice sau pur și simplu nu aveau cabină de probă. Pe vremea aia sh-urile aveau alt statut și foarte puțină lume credeau că poți să te îmbraci cool de acolo așa că lumea mergea să își ia haine ieftine pentru casă, curte, materiale, cârpe și așa mai departe. Deci nu probam. Acum probez. De vreo 2 ani cred. Nu mereu am chef, dar de cele mai multe ori. Hainele sunt spălate și dezinfectate, nu vă faceți probleme. Întotdeauna vei vedea cu alți ochi piesa atunci când o pui pe tine!


6. ACORDĂ ATENȚIE MĂRIMILOR!

Dacă nu vrei să probezi, nu poți sau nu ai chef, acordă atenție mărimilor. Dacă știi că nu vrei să dai bani la un croitor și nici nu te simți ok purtând haine care să nu îți vină perfect, atunci e important să nu pleci cu ele din magazin pentru că le vei depozita degeaba la tine acasă.


7. MAI CAUTĂ PUȚIN!

Oricât de mult crezi că ai căutat, îți garantez că există itemuri pe care nu le-ai văzut în magazinul ăla! Să zicem că ai ales, ai decis, ai bifat etapele de mai sus și vrei să pleci. Eu zic să mai stai 5 minute și să mai arunci un ochi. Chestiile găsite în ultimul moment sunt cele mai fun!

8. PUNE-ȚI ÎNTREBĂRI!

Să zicem că ai găsit un item de care nu ești sigur/ă. Îți dau un exemplu. Am găsit sacoul ăsta care nu m-a încântat deloc din punct de vedere al materialului. E o combinație nasoală și m-am gândit dacă am cu adevărat nevoie de el. E mega fain, are prestanță și un model interesant. Întrebările sunt simple și te ajută mult. O să port chestia asta sau o să o uit în șifonier? Am cu ce să o port? Arată ok pe mine? Îmi place cu adevărat sau doar m-am entuziamat pentru că e puțin diferită și ieftină?
9. NU PLĂTI PREA MULT!

Am ajuns aproape la final și să zicem că ai ales, ai studiat, dar pe ușa magazinului nu scrie orice produs 3 lei scrie marfă nouă sau 50% reducere. E important să verifici prețul și să te asiguri că nu plătești prea mult. Eu recunosc că sunt zgârcită și obișnuită să dau foaaarte puțin pe hainele pe care le cumpăr din sh și treaba asta nu e tocmai bună pentru că uneori, în anumite sh-uri refuz să iau itemuri mega cool, poate de la un brand bun doar pentru că prețul e puțin mai mare decât sunt eu obișnuită. Nu faceți ca mine, dar nu faceți nici risipă de bani. Second hand înseamnă ieftin și bun și frumos! :))

10. DECIZII, DECIZII!

Ai văzut materialul, mărimea, ai probat, ai aflat prețul, ți-ai pus întrebări, e momentul să IEI DECIZIILE. Ce iei și ce pui la loc? Chiar o să port asta? Îmi place culoarea? Ce nu îmi place la fusta asta? Mă avantajează lungimea sau doar îmi place materialul? O să port cămașa asta chiar dacă e cu 3 numere mai mare? E super important să faci asta pentru că, așa cum am spus mai sus, te poate lua valul. Te poți trezi acasă cu o sacoșă plină de chestii dintre care doar 2 sunt pe lungimea ta de undă.

SPER CĂ V-AU FOST DE FOLOS ȘI AȘTEPT PĂRERILE VOASTRE ÎN COMENTARII!
După amiază magică vă doresc! :*

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Oh, ce rochie! Oh, ce vibe! - aceeași rochie, două ținute diferite

Despre facultatea de Etnologie- experientă, alegeri și așteptări.


      
@floaredemucegai pe Instagram