Prima zi de școală


Well hello, there! Ce mai faceți? Nu ne-am mai văzut aici /citit actually de când eram încă în București. M-am gândit că totuși sunt oameni cărora încă le place să citească bloguri, așa că mai bine nu uit cum se face și mă antrenez constant. :D
Pentru cei care iubesc forma video, mă găsiți aici iar pentru cei pasionați de foto @floaredemucegai pe instagram. Acum că am pălăvrăgit despre canalele unde ne putem întâlni, haideți să vă spun câteva vorbe despre prima zi de școală căci de-asta ne-am adunat aici.

Așadar, misterul se va rupe: nu îmi amintesc prima zi de școală. Nu îmi amintesc în general foarte multe lucruri legate de copilărie, însă am făcut un efort și o să vă spun că sigur aveam uniforma aceea luată din obor sau de unde de cumpăra cu cămasă în pătrățele și șort albastru. Urâțele, dar au farmecul lor chiar și acum. Ah și erau și niște gulere parcă..parcă.

Altă chestie pe care mi-o amintesc și care au terorizat probabil toate fetele ce au în jur de 20-25 de ani acum, acei ștrampi (așa se numeau..dunno..un dres gros, alb) care alunecau constant. CONSTANT. Deci aveam gulerașe, pantofiori, cămășuțe, probabil și părul strâns de ne ținea circulația în loc (că așa voiam noi..îmi amintesc că tare mă deranja dacă părul nu era strâns la maxim :)) ) și mai alunecau și dresurile. O minunăție!

Nu vă vorbesc despre note, însă vă spun că îmi plăcea la nebunie să merg la școală și mă plictisea vacanța de vară. Asta până la un moment dar când lucrurile au devenit..normale :)).
Îmi adoram învățătoarea și chiar și acum, la 23 de ani mai am momente când văd modele sau actrițe pe care le asociez cu ea. Piele măslinie, corp atletic, fashionistă, păr lung, negru și ondulat. Purta aproape mereu tocuri, îi plăceau perucile, hainele și era foarte frumoasă, cu o eleganță care pe noi ne hipnotiza. Unii profesori, în special învățători nu își dau seama ce impact puternic au asupra elevilor lor, nu doar din punct de vedere al informațiilor pe care le transmit ci mult, mult mai departe de asta.Acum că v-am spus și despre învățătoarea mea, care apropo are un nume superb, Ileana. Nu am mai văzut-o de foarte mult timp, dar tare mi-ar plăcea.

Prima zi de liceu. Voiam să ajung aici pentru că am pregătit câteva imagini cu o ținută de liceu, cumva nostalgică, dar pentru vremurile de mai demult decât prima mea zi de liceu. Un fel de ținută pentru liceenii adusă în prezent. O nebunie interesantă, pentru că mie îmi place mult stilul retro și tot ce ține de trecut și stil, așa că am decis că azi e ziua în care să vi le arăt aici. Sper să vă placă!

Prima zi de liceu a fost ușor ciudată pentru că eu și prietena mea Alexa aveam emoții și teamă că nu vom fi în aceeași clasă. Liceul Pedagogic din Ploiești, în caz că vă întrebați. Deci..emoții maxime până la vederea fișei cu clasele și apoi emoții mari când întâlneam întâmplător câte un viitor coleg. Pardon! Câte o viitoare colegă. Am avut un singur băiat în clasă.Aveam uniformă. Da..O uniformă urâțică foc. Pantaloni bleumarin din stofă, cămașă albă și sacou din aceeași stofă comunistă. Eh! Avem totuși atâtea amintiri amuzante legate de ea..
Boon, deci cu uniforma pe noi, cu cravată în dungi (apăruse curentul emo pe atunci și moda adolescenților era în delir) și shoes dinaia de skater. Nu ieșeam din shoes de skater niciuna. Judecam pe toată lumea, eram niște mega haterițe și credeam pe vremea aia că Cedry2k e cel mai bun profesor și nimeni nu poate să-l depășească. Eram rele. :))))) Ce vremuri.

Dacă ar fi să o luăm de la capăt nu cred că aș schimba ceva pentru că amintirile sunt tare plăcute. Dacă într-un univers paralel astăzi aș fi început liceul, probabil că aș fi ales ținuta asta.

Pantaloni: Revival of wigs | Cămașă: KoModa | Traistă: second hand | Fundă: second hand | Sandale: Funkyfain
foto: Ana Gabriela

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Oh, ce rochie! Oh, ce vibe! - aceeași rochie, două ținute diferite

Despre facultatea de Etnologie- experientă, alegeri și așteptări.

10 tipsuri pentru cumpărăturile în second hand


      
@floaredemucegai pe Instagram